All posts in “аквафаба”

Aquafaba pancakes | Sitno seckano

Палачинки со аквафаба / Aquafaba pancakes

Да ја завршам трилогијата рецепти со аквафаба со овој рецепт за превкусни меки и воздушести палачинчиња.

Continue Reading…
Walnut aquafaba cookies | Sitno seckano

Колачи од ореви и аквафаба / Walnut aquafaba cookies

Можев во насловот да напишам “Колачи од ореви, шеќер и аквафаба” и тоа ќе беше целиот рецепт.

Не знам други колачи кои се прават полесно и побрзо. Со спремни мелени ореви од претходната вечер, два пати ги имам направено колачиве од сабајле пред да одам на работа. Убаво е кога ќе се вратиш од работа, да те дочекаат готови вкусни колачи.

Continue Reading…
Chocolate aquafaba cookies | Sitno seckano

Чоколадни колачи со аквафаба / Chocolate aquafaba cookies

Денес е роденден на блогот, полни 14 години, и иако ретко се појавувам тука, мислам дека е добра идеја да го напишам рецептот за овие вкусни чоколадни колачи.

Continue Reading…
Vegan Aquafaba biscotti | Sitno seckano

Вегански бискоти со аквафаба / Vegan aquafaba biscotti

барајќи рецепти да ја искористам течноста која останува од варење наут, а тоа да не е за пуслици или чоколаден мус, налетав на рецепт за бискоти (или кантучини). супер, баш сакам бискоти, одлични се за со кафе, чај или топло чоколадо.

Continue Reading…