All posts in “лаванда”

Колачи со лаванда и ореви / Lavеnder walnut scones

можеби лаванда во јадење звучи чудно, ама ако не ставите премногу, лавандата додава многу интересен мирис и вкус. јас лавандата ја собрав од еден двор. собрав 3 – 4 гранчиња, ги ставив во тегла и ги оставив непоклопени околу 2 недели да се исушат. во колачиве потрошив само пола, па можно е наскоро да направам некој сладолед со лаванда, или некоја пита. ако наидете негде на расцветана лаванда, соберете неколку гранчиња и пробајте еден нов вкус.

Continue Reading…