All posts in “суви сливи”

Fruit & Nut Bread Crackers | Sitno seckano

Овошни крекери / Fruit bread crackers

знам дека за повеќето рецепти викам дека лесно се прават. тоа е една од работите што ми е мене важна, сакам да правам лесни рецепти, ретко се нафаќам на нешто комплицирано. а понекогаш не толку лесниот рецепт го менувам да биде лесен.

Continue Reading…

Сладолед со суви сливи и желе од вино / Prune and wine jelly ice cream

Топла, сончева есен, како оваа што ја имаме, е вистинското време за уживање во ваков сладолед. кремаст ванила сладолед, со суви сливи потопени во црно вино и ишаран со желе од вино, вкусовите се есенски.

Continue Reading…