All posts in “жалфија”

Пченкарно лепче со жалфија / Sage cornbread

лепче створено за љубетелите на пченкарните погачи, со изразен вкус од пченкарното брашно и палентата и зачинето со свежи ливчиња жалфија. парченцата колбас внатре се само уште еден плус на вкусот.

Continue Reading…

Пилешко со жалфија / Chicken with sage

кога ќе купите една китка жалфија за да направите свинско со неа или да ја ставите помеѓу две тенки компирчиња кои ќе ги испржите во вкусен домашен чипс, треба да знаете дека ќе ви остане уште многу жалфија за други вкусни рецепти. еден од нив е овој, позајмен повторно од џејми оливер.

Свинско и чипс со жалфија / Roasted pork and potato chips with sage

неодамна наидов на свежа жалфија на пазар и купив една китка. до сега немав пробано ништо зготвено со жалфија, освен чај, ама баш ми се свиѓа. очекувајте уште рецепти со жалфија.