All posts in “рузмарин”

Печени пастрмки / Roasted trout

сите знаеме дека е добро да се јаде риба, барем еднаш неделно… или три пати. ние најчесто јадеме пастрмка, едноставно испечена, а кога имам време ѝ додавам компири и кромид. вака испечен, кромидот е многу вкусен, стопен и сладок.

Continue Reading…

Јанија / Beef stew

јанија е едно од моите омилени јадења. долго се готви, ама нема многу работа. може и сите зеленчуци да ги ставите на почетокот одеднаш, ама јас не сакам да ги преварам морковите па ги додавам во манџата при крај. овој пат додадов и сладок компир, кој убаво се вклопи.

Greyhound

не се разбирам во коктели, ама од неодамна добив желба да пробам да смучкам некој. ова е мојот прв обид и беше супер. употребив џин, вотка не сакам баш, а и најдов убави сочни и благи грејпфрути и сé беше на место.

Continue Reading…