All posts in “gin”

Salty Dog

знам, малку ја запоставивме рубриката “коктели”. а овој од денеска, според состојките, не е многу различен од grayhound, коктелот со грејпфрут и џин. разликата е во тоа што ќе ставите на ивицата на чашата. шеќер со рузмарин или сол, по сопствен избор.

Continue Reading…

Greyhound

не се разбирам во коктели, ама од неодамна добив желба да пробам да смучкам некој. ова е мојот прв обид и беше супер. употребив џин, вотка не сакам баш, а и најдов убави сочни и благи грејпфрути и сé беше на место.

Continue Reading…