знам, малку ја запоставивме рубриката “коктели”. а овој од денеска, според состојките, не е многу различен од grayhound, коктелот со грејпфрут и џин. разликата е во тоа што ќе ставите на ивицата на чашата. шеќер со рузмарин или сол, по сопствен избор.

scroll down for the recipe in english

salty dog-11

60 ml џин

125 ml сок од црвен грејпфрут

неколку коцки мраз

ставете сол во чинивче. намачкајте го работ од чашата со парче грејпфрут и брцнете го во солта.

ставете мраз во чашата, сипете ги џинот и сокот од грејпфрут, малку промешајте и уживајте.

salty dog-5

i know we have neglected the cocktail section, and this cocktail is not very different from the grayhound. all the difference is on the rim of the glass, and this time it’s salt.

60 ml gin

125 ml pink grapefruit juice

a couple of ice cubes

put some salt in a small plate. rub the edge of a glass with some grapefruit. dip the rim of the glass in salt.

put the ice in the glass, add the gin and juice, stir gently and enjoy.

Print Friendly, PDF & Email
previous post: Полнети модри патлиџани / Stuffed eggplant / Karnıyarık
next post: Лепчиња со марципан / Marzipan scones

Leave a Reply