поедноставно не може да биде: прво се пржи кромид, се додава пиперка, пак се пржи малку, па се става патлиџан и сето тоа уште се пржи додека не испари водата од патлиџанот. на крај се става сол и бибер. убаво е и топло и ладно.

Print Friendly, PDF & Email
previous post: Чили со леќа
next post: Гвакамоле по мое

1 Comment

  1. Кајл

    Патлиџан како домат, или патлиџан како модар патлиџан? Обично немам ништо против употреба на дијалекти, посебно како изразно средство, освен кога доведуваат до конфузија. Одличен сајт/блог, некои од рецептите веќе се испробани.

Leave a Reply