1/2 шоља боровинки
1/2 шоља јагоди
1/2 шоља малини
1 праска
1 шоља ванила јогурт
1 шоља млеко

измешајте сè во блендер, сипете во голема чаша и уживајте. од наведените количини се добиваат 3 големи чаши смути.
можете да експериментирате со разни комбинации на овошја, дури и замрзнати, може да се стави само јогурт или само млеко, а добро е и со сладолед. некогаш е потребно да се додаде шеќер или мед, ако користите обичен јогурт, не ванилест, или ако овошјето е кисело (вишна на пример).

Print Friendly, PDF & Email
previous post: Light Buttermilk Pancakes
next post: Ikea food

Leave a Reply