се прави за 5 минути и ептен добро иде со солени крекери.

scroll down for the recipe in english

рецептот е од тука.

2 полни лажици мајонез

100 – 120 g кремсир

1 лажица капари, исцедени

½ мал црвен кромид, ситно исецкан

1 лажица свеж сок од лимон

васаби паста, во големина на зрно грашок  (или ½ лажиче рен од тегла)

100 – 150 g тенко исечен чаден лосос

свеж магдонос, ситно исецкан

smoked salmon salad-3

исечете го чадениот лосос на поситни или покрупни парчиња по желба и помешајте го со другите состојки. може да ја послужите салатата веднаш, а ако ви остане, може да стои во фрижидер ден, најмногу два.

smoked salmon salad-5

quick and tasty salad, perfect for salty crackers.

2 heaping tablespoons mayonnaise

100 – 120 g cream cheese

1 tablespoon capers, drained

½ small red onion, finely diced

1 tablespoon fresh lemon juice

pea-sized amount of wasabi paste or ½ teaspoon prepared horseradish

100 – 150 g thinly sliced smoked salmon

fresh parsley

smoked salmon salad-2

chop the salmon finely or coarsely, to taste, and combine with the rest of the ingredients. serve immediately. can be kept in the fridge for a day or two.

Print Friendly, PDF & Email
previous post: Коблер со јаболки и капини / Apple blackberry cobbler
next post: Сладолед со суви сливи и желе од вино / Prune and wine jelly ice cream

Leave a Reply