веќе поминаа десетина дена откако се вративме од холандија каде што бевме на гости кај маја, џипу и гавин, а јас дури сега седнувам да напишам нешто. изгледа ми требаше време да се одморам од патот, шетањата и интересните јадења.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

scroll down for english version

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ова на сликите еден ден ни го подготви маја како изненадување. даската ја спремила по сите правила, имаше тука старо и тврдо сирење (Old Amsterdam), меко (Le Marcaire и Port Salut), плаво (Blue d’Auvergne) и смрдливо (Munster). потоа солени крекери со рузмарин и сусам за крцкавост која одлично одговара на меките сирења; јаболко исечено на кришки, кое мене најмногу ми се допаѓа гризнато заедно со плавото сирење; грозје, суви смокви со бадеми и Fuet, шпанска сушена кобасица.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

it’s been more than ten days since we came back from the netherlands, where we visited maja, gipu and little gavin, and i finally sat down to write about this little surprise maja arranged for us.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

she made a cheese platter with different cheeses: old and hard Old Amsterdam, soft Le Marcaire and Port Salut, blue cheese Blue d’Auvergne and stinky Munster. the soft cheeses went really well with the salty rosemary sesame crackers, the apple slices were paired with the blue cheese and we also had some grapes, dried figs with almonds and Fuet, spanish dry sausage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly, PDF & Email
previous post: Переци полнети со банана и чоколадо / Banana and chocolate filled pretzels
next post: Лепчиња со суво грозје и чоколадо / Raisin chocolate scones

Leave a Reply